Búzafű

A búzafű és a vastagbélgyulladás

(0/0)

A vastagbélgyulladás jellemzői a hasi fájdalom, a hasmenés, a láz, a fogyás, a véres széklet, melyeket a vastagbél és a végbél gyulladásos megbetegedése okoz. Bár a tudósok még nem ismerik a colitis ulcerosa pontos okát, azt feltételezik, hogy bizonyos ételek és a stressz váltja ki, amit gyógyszeres kezeléssel, műtéttel vagy étrendi változtatásokkal lehet kezelni. A búzafű pedig nagy segítséget játszik a tünetek enyhítésében.

buzafupure

Kutatás

Bár kevés tanulmány létezik a búzafű hatásosságát igazolandó, néhány eredmény igen pozitívan sugallja, hogy ez a növény jó hatással van a vastagbélgyulladásra. A 2002 áprilisában  megjelent Scandinavian Journal of Gastroenterology magazinban közzétett tanulmány szerint a búzafű javította a vizsgált betegek székletürítését, csökkentette a vérzést és minden téren javulásról számolt be. Azonban az állítás megerősítéséhez nagyobb vizsgálatokra van szükség, mielőtt meggyőzően állíthatnánk, hogy a búzafű alkalmas a vastagbélgyulladás gyógyítására.

Tapasztalatok

A tapasztalatok arról számolnak be, hogy a búzafűlé javítja az emésztőrendszer egészségét, mivel nagy mennyiségben tartalmaz klorofillt és enzimeket is. A búzafű tehát pozitív hatással van a colitis ulcerosára is. 

Egyéb előnyei

A búzafű termékek, különösen a belőle készült ital hatékonyan kezeli a vastagbélgyulladást, ha mellé magas rosttartalmú ételeket, sok folyadékot fogyasztunk és kerüljük a túl zsíros fogásokat. A búzalé koncentrált formában tartalmaz olyan vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek a szervezet számára nélkülözhetetlenek. Ezen túlmenően a búzafűlé hatékonyan méregteleníti a szervezetet és hozzájárul a megfelelő folyadékbevitelhez.

Azonban a pozitív eredmények és tapasztalatok ellenére fontos megjegyezni, hogy mielőtt használni kezdenénk ezt a növényt, azelőtt mindenképpen keressük fel gyógyszerészünket vagy kezelőorvosunkat, hogy megvitassuk vele a használat módját. Ha liszt- vagy gluténérzékenyek vagyunk, akkor érdemes elkerülni e növény fogyasztását.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).