A búzafű és a K-vitamin

A búzafüvet mi magunk is termeszthetjük otthonunkban, csupán annyit kell tennünk, hogy a vetőmagot egy hétig vízben áztatjuk. Az emberek általában frissen facsart búzafűlevet, illetve étrendkiegészítőket fogyasztanak, mivel a nyers búzafű maga nagyon rostos, így elég nehéz megrágni. Viszont bármilyen formában is fogyasszunk, a búzafű rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, többek között K-vitamint is.

k-vitamin

A K-vitamin egy olyan zsírban oldódó vitamin, ami szükséges a csontok egészségéhez és gátolja a véralvadást. A sötétzöld leveles növényekben sok klorofill van, ezért ezek a legjobb K-vitamin források, mivel a klorofillban rengeteg K-vitamint találunk. Naponta ebből a vitaminból minimum 90 mcg-t kell fogyasztani a nők esetében, a férfiaknál pedig 120 mcg-t.

A búzafű és a K-vitamin

A búzafű elegendő K-vitamint tartalmaz a National Institutes of Health szerint, mely úgy tekint erre az anyagra, mint az egyik legjobb K-vitaminforrásra. A búzafű magas klorofilltartalmának köszönhetően tartalmaz ilyen sok K-vitamint.

Figyelmeztetések

Vannak, akik a búzafű elfogyasztása után fejfájást vagy hányingert tapasztalnak. Nagyon ritka esetben allergiás reakciókat is kiváthat, duzzanat keletkezhet a torokban vagy az allergia csalánkiütés formájában a bőrön is megjelenhet. Vigyázni kell arr, hogy csak ellenőrzött forrrásból származó búzafűből készült italt vagy kapszulát fogyasszunk, mivel a talajban található penész és sok baktérium megtapadhat a búzafű szálain és ezeket el is fogyaszthatjuk, így már a búzafű maga nem is lesz olyan nagyon egészséges.

Noha a búzafű rengeteg A-, B-, C-, E- és K-vitamint tartalmaz, valamint nagyon sok benne a kalcium, a vas, a magnézium, a foszfor és a szelén, mégis érdemes vele vigyázni és mindenképpen fontos, hogy konzultáljunk az orvosunkkal, mielőtt ezt az anyagot használnák a szervezet méregtelenítésére. Fontos tehát az orvos véleménye, mielőtt el kezdjük fogyasztani ezt a növényt.

Búzafű por rendelése

BioMenü Caledio Búzafűpor 250 g

BioMenü Caledio Búzafű por 250 g

A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely egyenlő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, B17 tartalma jelentős.

Ár: 1995 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1Zöldbúzafűlé Extraktum 30 db

Interherb NAPI1 Zöldbúzafűlé Extraktum 30 db

A készítmény hatóanyagai (búzafűlé kivonat, C-vitamin és bioflavonoid kivonat) támogatják a sejtek és a szövetek védelmét, az immunrendszer egészséges működését,

Ár: 2295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!