A búzafű és a vastagbélgyulladás

A vastagbélgyulladás jellemzői a hasi fájdalom, a hasmenés, a láz, a fogyás, a véres széklet, melyeket a vastagbél és a végbél gyulladásos megbetegedése okoz. Bár a tudósok még nem ismerik a colitis ulcerosa pontos okát, azt feltételezik, hogy bizonyos ételek és a stressz váltja ki, amit gyógyszeres kezeléssel, műtéttel vagy étrendi változtatásokkal lehet kezelni. A búzafű pedig nagy segítséget játszik a tünetek enyhítésében.

buzafupure

Kutatás

Bár kevés tanulmány létezik a búzafű hatásosságát igazolandó, néhány eredmény igen pozitívan sugallja, hogy ez a növény jó hatással van a vastagbélgyulladásra. A 2002 áprilisában  megjelent Scandinavian Journal of Gastroenterology magazinban közzétett tanulmány szerint a búzafű javította a vizsgált betegek székletürítését, csökkentette a vérzést és minden téren javulásról számolt be. Azonban az állítás megerősítéséhez nagyobb vizsgálatokra van szükség, mielőtt meggyőzően állíthatnánk, hogy a búzafű alkalmas a vastagbélgyulladás gyógyítására.

Tapasztalatok

A tapasztalatok arról számolnak be, hogy a búzafűlé javítja az emésztőrendszer egészségét, mivel nagy mennyiségben tartalmaz klorofillt és enzimeket is. A búzafű tehát pozitív hatással van a colitis ulcerosára is. 

Egyéb előnyei

A búzafű termékek, különösen a belőle készült ital hatékonyan kezeli a vastagbélgyulladást, ha mellé magas rosttartalmú ételeket, sok folyadékot fogyasztunk és kerüljük a túl zsíros fogásokat. A búzalé koncentrált formában tartalmaz olyan vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek a szervezet számára nélkülözhetetlenek. Ezen túlmenően a búzafűlé hatékonyan méregteleníti a szervezetet és hozzájárul a megfelelő folyadékbevitelhez.

Azonban a pozitív eredmények és tapasztalatok ellenére fontos megjegyezni, hogy mielőtt használni kezdenénk ezt a növényt, azelőtt mindenképpen keressük fel gyógyszerészünket vagy kezelőorvosunkat, hogy megvitassuk vele a használat módját. Ha liszt- vagy gluténérzékenyek vagyunk, akkor érdemes elkerülni e növény fogyasztását.

Búzafű por rendelése

BioMenü Caledio Búzafűpor 250 g

BioMenü Caledio Búzafű por 250 g

A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely egyenlő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, B17 tartalma jelentős.

Ár: 1995 Ft
Megnézem

Interherb NAPI1Zöldbúzafűlé Extraktum 30 db

Interherb NAPI1 Zöldbúzafűlé Extraktum 30 db

A készítmény hatóanyagai (búzafűlé kivonat, C-vitamin és bioflavonoid kivonat) támogatják a sejtek és a szövetek védelmét, az immunrendszer egészséges működését,

Ár: 2295 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!